Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як налаштувати тему магазина


Як налаштувати тему магазина

Опис курсу
Транскрипція
Наступні кроки

Настав час вивчити основи того, як редагувати тему вашого інтернет-магазину. Цей урок може зайняти у вас більше часу, тому що в ньому задіяний творчий аспект створення Shopify-магазину.

Ресурси:

  • Магазин тем Shopify
  • Потрібні фотографії? Спробуйте колекцію безкоштовних стокових фотографій від Shopify: Burst

Індивідуальна підтримка:

  • Якщо у вас залишилися питання щодо курсу або розвитку вашого бізнесу, зв'яжіться зі службою підтримки Shopify, щоб отримати відповідь на своє конкретне запитання.

У цьому уроці ви вивчите основи редагування теми свого інтернет-магазину. Якщо ви раніше не створювали веб-сайт, це не проблема. Shopify спрощує створення веб-сайту без необхідності володіти технічними знаннями.

Перш ніж ми почнемо, я хочу вас про дещо попередити. Правда в тому, що ви можете годинами налаштовувати свій магазин, щоб спробувати зробити його абсолютно ідеальним. Але замість цього краще зосередитися на правильному розумінні основ, щоб ви швидше могли запустити свій магазин. Є приказка, яку ви, можливо, чули раніше: "зроблене краще, ніж ідеально". І як молода мама, я дізнаюся про це все більше і більше з кожним днем. Вам не потрібно, щоб ваш інтернет-магазин був ідеальним. Вам просто потрібно, щоб він був досить гарним для запуску. У вас буде час внести покращення пізніше.

А тепер приступимо! Прямо зараз ми налаштуємо тему Maker. Натисніть "Customize" для запуску редактора теми. При редагуванні теми я рекомендую починати зверху і опускатися вниз, щоб нічого не пропустити. Не забудьте натиснути "Save" у верхньому правому куті після внесення змін. Якщо ви перейдете на іншу сторінку, не натискаючи кнопку "Save", ви можете втратити свої зміни.

Порядок та доступність кожної секції можуть відрізнятися залежно від теми. Спочатку давайте натиснемо на секцію "Announcement". Панель оголошень — це маркетингова можливість відображати таку інформацію, як безкоштовна доставка, розпродаж або акція. Давайте додамо трохи інформації про розпродаж на честь відкриття.

У секції "Header" ви можете змінити свій логотип та навігацію. Давайте завантажимо логотип і налаштуємо його розмір. Якщо у вас ще немає логотипу, ви можете використовувати безкоштовний сервіс для створення логотипів Shopify, посилання на який наведено нижче.

У розділі меню за замовчуванням вказано меню "Main menu". Це головне меню зі списком, яке ми створили раніше. В редакторі теми ви можете вибрати меню. Але для того, щоб відредагувати його або додати нове меню, вам потрібно повернутися до розділу навігації вашої адмінки.

Зараз ми почнемо редагувати секцію "Image with text". У цьому розділі знаходиться поле для вибору зображення. Зображення, яке ви оберете, - це перша взаємодія вашого клієнта з вашою компанією. Створіть або знайдіть зображення, яке зможе продати ваш товар і зміцнити ваш бренд. Пам'ятайте, що ви можете знайти безкоштовні зображення на Burst, веб-сайті безкоштовних стокових фотографій Shopify.

Просто натисніть "Change", потім "Free images" і знайдіть зображення, що підходить для вашого бізнесу. В ідеалі, якщо на вашій фотографії є ​​люди, то потрібно, щоб ці люди відображали образ ваших ідеальних клієнтів. Я думаю про любителів чаю, тому я шукаю в Burst, чи є там щось потрібне.

Текст повинен або відображати ваш бренд, або просувати конкретну колекцію чи розпродаж, який ви проводите. Не бійтеся виявляти тут творчий підхід. Також можна додати альтернативний текст для зображень. Це допоможе знайти фотографію в пошукових системах і зробить її доступною для людей з вадами зору.

Після додавання тексту вам знадобиться заклик до дії, щоб спонукати відвідувачів клікнути мишею. Приклади заклику до дії: "дізнатися більше", "купити зараз" або "перейти до колекції". Натисніть "Save".

Я не хочу показувати слайд-шоу у своєму магазині прямо зараз, тому я можу клікнути кнопку із зображенням ока, щоб сховати його.

Секція "Featured collection" дозволяє мені вибрати одну колекцію товарів, яку я дійсно хочу показати людям. Натисніть "Select collection" та виберіть колекцію, яку хочете відобразити на головній сторінці. Якщо у вас ще не створена колекція, ви можете вибрати "Create collection", і ви будете перенаправлені в розділ колекцій.

Продовжуйте переглядати кожну секцію онлайн-редактора, заповнюючи інформацію та додаючи зображення або відео. Ви також можете змінити порядок секцій, клацнувши кнопку з шістьма крапками і перетягнувши секцію в потрібне місце. У вас також є можливість додати нові секції до вашого магазину.

Я хочу продемонструвати свій товар, що найбільше продається. Тому я збираюся додати секцію "Featured product". Я перетягну його вгору, щоб продемонструвати його вгорі сторінки.

Мені легко налаштовувати цю тему під мій бізнес.

Ще одна область, де ви можете побачити ще більше налаштувань, - це налаштування теми. Тут ви можете вносити зміни в кольори, типографіку, а також інші елементи, такі як посилання на соціальні мережі, спливаючі вікна та сторінка оформлення замовлення. До речі, скоро в цьому курсі буде урок, присвячений оформленню замовлення.

Коли ви внесете зміни у тему, натисніть "Save".

Ваш магазин буде розвиватися зі зростанням вашого бізнесу. Якщо ви використовуєте тему, створену Shopify, ви можете звернутися до служби підтримки Shopify у будь-який час і в будь-який день. Якщо ви використовуєте платну тему, розроблену партнером Shopify, вам доведеться звернутися безпосередньо до них. Їх контактна інформація вказана на сторінці теми в магазині тем. У них є документація та контактна інформація на випадок, якщо вам знадобиться додаткова допомога в налаштуванні.

Остання частина налаштування вашого інтернет-магазину дуже важлива. Давайте розглянемо її у наступному уроці.

Почніть змінювати налаштування у своїй темі, щоб справді зробити власний інтернет-магазин власним.